donderdag 07 januari 2016 09:01:36 

Terug 

BIRDFARM.A.K.V.

 

 

Psittacus erithacuserithacus
De algemene lichaamskleur is bleek- tot donkergrijs. Rond het oog is de huid witachtig en niet bevederd. De stuit is grijswit.

De boven- en onderstaartveren hebben de voor deze soort zo kenmerkende rode kleur

. De ogen zijn licht tot fel geel, de snavel is zwart en de poten zijn donkergrijs. De grootte varieert van 33 tot 35 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

GRIJZE ROODSTAART

Grijze roodstaart (Psittacus erithacus)

Beschrijving:
Lengte 32 - 37 cm, staartlengte 8,5 - 9,5 cm. Vergelijkt men een aantal exemplaren, waarvan het geslacht bekend is met elkaar, dan komt men tot de conclusie dat de mannetjes meestal het grootst zijn en de langste vleugels hebben.



Verspreiding:
Het vaderland van de grijze roodstaart is tropisch Afrika, ongeveer van Sierra Leone en Guinee in het westen tot Uganda. Het noordwestelijk deel van Tanzania en het zuidwesten deel van Kenya in het oosten. Noordelijk reikt het het verspreidingsgebied tot ongeveer de 10e breedtegraad.


 

 

Coppy Right
Alle rechten voor behouden
Niets mag uit deze database worden over genomen of gekopieerd worden zonder toestemming